A jó alvás titka

Szerző: Alomfejtoszotar.hu | 2017-03-28 | álom

Hirdetés
Az ideiglenes alvászavarokat nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni, néhány igen egyszerű regula betartásával.Az ideiglenes alvászavarokat nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni, néhány igen egyszerű regula betartásával. Összeszedtük és összefoglaltuk most ezeket tizenkét pontban, ami mindenki számára érdemes lenne betartani, hogy az alvás nyugodt legyen és kipihenten tudjunk másnap felébredni. Nézzük az alváshigiénia tizenkét pontját:

1. Napirend. Mindennap, még a hétvégeken és pihenőnapokon is igyekezzünk azonos időben lefeküdni és felkelni.
2. A rendszeres testmozgás jó hatással van az alvásra. Azonban ágyba bújás előtt három-négy órával, már ne végezzünk nehéz fizikai tevékenységet.
3. Az alvás előtti órákban már ne együnk nehezen emészthető ételek, ne igyunk alkoholos italokat és ne dohányozzunk.
4. Szorítsuk vissza a kávé, tea, kóla és kakaó ívását, különösen a délutáni órákban.
5. Ki kell alakítani az elalvás előtti szertartásokat (zuhanyzás, fogmosás...).
6. Fontos a kellemes hálószoba. Legyen tiszta a levegő, zajmentes és sötét. Jó minőségű matrac és nem műszálas ágynemű és hálóruha.
Hirdetés
7. Könnyebbé tudjuk tenni az elalvást, a magas szénhidrát tartalmú vacsorával, egy meleg fürdővel, hűvös szobával és meleg paplannal, zenehallgatással, olvasással, vagy egy pohár meleg tejjel.
8. Abban a helyiségben, ahol alszunk, lehetőleg ne együnk, ne tévézzünk és dolgozzunk.
9. A napközbeni alvás kerülendő.
10. Nem szabad nagyon korán lefeküdni. Amennyiben nem sikerül harminc perc múlva sem elaludni, inkább keljünk fel és egy másik szobában foglaljuk el magunkat. Ha már valóban álmosak vagyunk, csak akkor feküdjünk vissza az ágyba.
11. Éjszaka, ha felébredünk, ne nézzük meg az órát.
12. A napközbeni munka befolyással van az éjszakára, és az éjjeli pihenés a napi tevékenységekre.
Hirdetés

Legújabb cikkek az Oggi.hu oldalon

Bámulatos könyvtár Dublinban

Bámulatos könyvtár DublinbanDublin bámulatos könyvtára, ami közel háromszáz éves és itt található a Kellsi Kódex, ami több, mint 1200 éves könyvritkaság.

Meseszép Norvégia képekben

Meseszép Norvégia képekbenNorvégiában nem csak a gyönyörű tájakat érdemes megcsodálni, mert mint a lenti képek is bizonyítják meseszép régi épületeket is találhatunk ebben a skandináv országban.

15 hihetetlen repülőtér

15 hihetetlen repülőtérFotelutazók számára ez az összeállítás bemutat 15 hihetetlen repülőteret a nagyvilágban, ahol nem csak egyszer érdemes megfordulni.