A jó alvás titka

Szerző: Alomfejtoszotar.hu | 2017-03-28 | álom

Hirdetés
Az ideiglenes alvászavarokat nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni, néhány igen egyszerű regula betartásával.Az ideiglenes alvászavarokat nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni, néhány igen egyszerű regula betartásával. Összeszedtük és összefoglaltuk most ezeket tizenkét pontban, ami mindenki számára érdemes lenne betartani, hogy az alvás nyugodt legyen és kipihenten tudjunk másnap felébredni. Nézzük az alváshigiénia tizenkét pontját:

1. Napirend. Mindennap, még a hétvégeken és pihenőnapokon is igyekezzünk azonos időben lefeküdni és felkelni.
2. A rendszeres testmozgás jó hatással van az alvásra. Azonban ágyba bújás előtt három-négy órával, már ne végezzünk nehéz fizikai tevékenységet.
3. Az alvás előtti órákban már ne együnk nehezen emészthető ételek, ne igyunk alkoholos italokat és ne dohányozzunk.
4. Szorítsuk vissza a kávé, tea, kóla és kakaó ívását, különösen a délutáni órákban.
5. Ki kell alakítani az elalvás előtti szertartásokat (zuhanyzás, fogmosás...).
6. Fontos a kellemes hálószoba. Legyen tiszta a levegő, zajmentes és sötét. Jó minőségű matrac és nem műszálas ágynemű és hálóruha.
Hirdetés
7. Könnyebbé tudjuk tenni az elalvást, a magas szénhidrát tartalmú vacsorával, egy meleg fürdővel, hűvös szobával és meleg paplannal, zenehallgatással, olvasással, vagy egy pohár meleg tejjel.
8. Abban a helyiségben, ahol alszunk, lehetőleg ne együnk, ne tévézzünk és dolgozzunk.
9. A napközbeni alvás kerülendő.
10. Nem szabad nagyon korán lefeküdni. Amennyiben nem sikerül harminc perc múlva sem elaludni, inkább keljünk fel és egy másik szobában foglaljuk el magunkat. Ha már valóban álmosak vagyunk, csak akkor feküdjünk vissza az ágyba.
11. Éjszaka, ha felébredünk, ne nézzük meg az órát.
12. A napközbeni munka befolyással van az éjszakára, és az éjjeli pihenés a napi tevékenységekre.
Hirdetés

Legújabb cikkek az Oggi.hu oldalon

10 érdekesség a világból, ami sokak számára nem ismert

10 érdekesség a világból, ami sokak számára nem ismertMár nagyon régóta kutatja az emberiség a bolygónkat, amin élünk, de még mindig vannak rejtett és felfedezetlen csodák. A Fotelutazo.hu most 10 olyan tényt gyűjtött össze, amit az iskolai tankönyvenyvekben közel sem biztos, hogy megtalálunk.

Utazás Portugáliában - Faro, Sintra, Lisszabon és Portó

Utazás Portugáliában - Faro, Sintra, Lisszabon és PortóHelyezkedj el kényelmesen a fotelben és utazzunk együtt Portugáliába a gyönyörű képek segítségével. A képeket egy osztrák fotós hölgy készítette.

Bali, ahogy kevesen ismerik

Bali, ahogy kevesen ismerikA Fotelutazóknak biztosan nem jutna eszébe, hogy ha el is jutna Balira, ne a tengerparton süttesse a hasát. A képeken egy sokak számára ismeretlen világot ismerhetünk meg.