Az álommagyarázathoz szükséges tudnivalók II.

Szerző: Alomfejtoszotar.hu | 2017-03-28 | álom

Hirdetés
Most az álmodás helyéről és módjáról próbálunk némi felvilágosítással szolgálni a tudatlanoknak.Elmúlt leckénkben az álom időpontjáról, az éjfél előtti és éjfél utáni álomról írtunk; most az álmodás helyéről és módjáról próbálunk némi felvilágosítással szolgálni a tudatlanoknak. A legközönségesebb babona, hogy abban a szobában, ahol valaki először alszik, rendszerint beteljesülő dolgot álmodik. - Nem hasonlítunk ahhoz a fiatal tudóshoz, aki mindenáron megdönteni szeretné mindazt, amit a régiek bölcsnek és jónak hittek: elismerjük, hogy ez a babona sokszor beválik, de kivételt képeznek a szabály alól azok az emberek, akik egyébként is folytonos utazással töltik az életüket, így például a kereskedők, akiknek álmát már abban az időben sem vette komolyan Szindbád, amikor azok még teveháton utaztak, és karavánszerájokban töltötték az éjszakát. Jó álom szokott lenni vízen. Akik fürdőházakban, hajókon, tutajokon keresik az álom barátsá- gosságát, rendszerint nem csalatkoznak. A víz folyása, a hullámok játéka egyébként is oly kiismerhetetlen, mint az álom jövése-menése. A vízzel szeret barátkozni a földvilág és a szél. A víz fölött sokáig megáll a felhő, hogy képében gyönyörködjék. A csillagok pedig, ahonnan az álmok jönnek a földre a gyermekekhez és a nőkhöz, szerelmesek a vizek mélyébe.
Hirdetés
Még egy magyarázat a vízen levő álom jótékonyságára: a tengerek és a nők a világ teremtése óta rokonságban vannak egymással. A legrégibb bölcs magyarázatok szerint a váltakozó, megifjodó tenger a nőt jelenti. A benne úszkáló hal a férfi. Arisztotelész, aki nem volt a legbolondabb görög, azt mondja: „Bölcs dolog az, ha az ember hanyatt fekszik, sokkal több és csodálatosabb dolgok forognak előtte, mint mikor oldalt fekszik.” - A háton való álmodásról azonban a görög bölcs után való középkori időben kitűnt, hogy alkalmat ád az ördögnek is az álomban való megjelenéshez, miután az ember háttal van fordulva a föld alatti szellemhez. Különösen az úgynevezett szerelmi álmok szokták meglepni azokat a nőket, akik hajnaltájban a hátukon alusznak. A férfiak pedig nehéz lélegzést kaphatnak azoktól az álmoktól, amelyek a nyitott szájon át besurrannak, mint mérges gyíkok.
Hirdetés

Legújabb cikkek az Oggi.hu oldalon

10 érdekesség a világból, ami sokak számára nem ismert

10 érdekesség a világból, ami sokak számára nem ismertMár nagyon régóta kutatja az emberiség a bolygónkat, amin élünk, de még mindig vannak rejtett és felfedezetlen csodák. A Fotelutazo.hu most 10 olyan tényt gyűjtött össze, amit az iskolai tankönyvenyvekben közel sem biztos, hogy megtalálunk.

Utazás Portugáliában - Faro, Sintra, Lisszabon és Portó

Utazás Portugáliában - Faro, Sintra, Lisszabon és PortóHelyezkedj el kényelmesen a fotelben és utazzunk együtt Portugáliába a gyönyörű képek segítségével. A képeket egy osztrák fotós hölgy készítette.

Bali, ahogy kevesen ismerik

Bali, ahogy kevesen ismerikA Fotelutazóknak biztosan nem jutna eszébe, hogy ha el is jutna Balira, ne a tengerparton süttesse a hasát. A képeken egy sokak számára ismeretlen világot ismerhetünk meg.